DUVAČKI ORKESTRI U ZRENJANINU

Šesto izdanje „Begej festa”

Zrenjanin je večeras, sutra i prekosutra domaćin duvačkim orkestrima iz regiona. Šesto međunarodno takmičenje duvačkih orkestara „Begej fest” je u Kulturnom centru, a u okviru Festivala biće održana i tri spektakularna koncerta na Trgu slobode. Prvi je večeras u 20 časova: Orkestar policije iz Beograda, pod upravom Dejana Spasića, sutra Kisteleki és Csengelei Alapfokú Művészeti Iskola Gyermek-Ifjúsági Fúvószenekara iz Mađarske i dirigent Zoltán Czirok i prekosutra Reprezentativni orkestar Garde Vojske Jugoslavije, kojim diriguje major Aleksandar Đurov.

U slučaju lošeg vremena, koncerti će biti u Kulturnom centru, gde je sutra i prekosutra posle podne (u subotu od 16 a u nedelju od 14 časova) takimičarski program.Takmičenje je u četiri kategorije: dečja, omladinska, za odrasle i otvorena.

Svečani defile učesnika manifestacije kreće u nedelju u 19 časova ispred Kulturnog centra.

Organizatori su Svetska asocijacija za duvačke simfonijske orkestre i ansamble – WASBE i Gradski duvački orkestar Zrenjanin.

U subotu nedelju pre podne u Hotelu „Vojvodina” je Regionalna konferencija WASBE u čijem radu učestvuju predstavnici Rusije, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Takmičenje duvačkih orkestara je u velikoj sali Kulturnog centra u subotu, od 16 do 20

B. Jajić