DVORAC HERTELENDI U BOČARU BIĆE U FUNKCIJI DO JESENI

Raj za decu u srcu Banata

Za rekonstrukciju, dogradnju postojećih i izgradnju novih objekata u okviru dvorca Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 360 miliona dinara

Kompleks u okviru dvorca Hertelendi biće završen do jeseni, kada će tu moći da borave deca predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta. Tu će mališani iz cele naše zemlje imati svoj kutak u prirodi i moći će da se upoznaju sa ovim delom Vojvodine – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kada je u utorak posetio Bočar.
Kako je navedeno na sajtu Pokrajinske vlade, u ovom selu u opštini Novi Bečej u toku je rekonstrukcija, dogradnja postojećih i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 360 miliona dinara. Novi višenamenski kompleks će imati različite sadržaje za decu, kao i uslove za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije i socijalizacije.


Mirović je istakao da je za vreme prethodne vlasti, u vezi sa tim objektom, bilo velikih pronevera, pa je Pokrajinska vlada morala da rešava nasleđene probleme. On je dodao da se posao polako privodi kraju i da će se otvariti jedan po jedan objekat i najavio da će za 10 dana početi izgradnja sportske hale u Bočaru.
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da će resorni sekretarijat sa Opštinom Novi Bečej organizovati različite sadržaje u okviru kompleksa Hertelendi. Rečeno je da će lokalna samouprava finansirati izgradnju parkinga i rekonstrukciju saobraćajnica u okviru kompleksa dvorca u Bočaru.
– Bočaru ne preti gašenje, Bočar se razvija. Završetak ovog kompleksa je životno pitanje za to naselje i mi ćemo ga razvijati za dobrobit naše dece – kazao je predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.
B. M.