EDUKATIVNA RADIONICA: Poslovanje u seoskom turizmu Vojvodine

Turistička organizacija Vojvodine organizovala je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu, u saradnji sa Kompanijom „Futurizam“ doo iz Novog Sada, edukativnu radionicu sa temom „Poslovanje u seoskom turizmu Vojvodine“.

Polazište je Priručnik za ruralni turizam, čiji je izdavač Turistička organizacija Vojvodine.

– Cilj edukacije je da se na teritoriji Vojvodine definišu pravci razvoja ruralnog turizma i podigne kvalitet usluga koje se nude, kao i da sva seoska turistička domaćinstva posluju legalno u skladu sa zakonom – rekao je prof. dr Miloš Ćuruvija.

Kako kaže direktor Tursitičke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina, seoski turizam se sve više razvija u selima na teritoriji Grada Zrenjanina, a turističke atrakcije biće objedinjene u zajedničku turističku ponudu.

Prema rečima Marice Kosanović, rukovodioca Turističkog informativnog centra Turističke organizacije Zrenjanin, učesnici će dobiti neposredne informacije o savremenom pristupu u kreiranju proizvoda, kao i o mogućnostima usluga koje se nude u okviru seoskih domaćinstava.

– Takođe, edukacija pruža mogućnost poboljšanja kvaliteta usluga koje se nude, razvija preduzetničke sposobnosti vlasnika objekata u okviru seoskog turizma i predstavlja način za savladavanje poslovnih problema, koji se uglavnom javljaju nakon određenog perioda rada – kaže Marica Kosanović.

U obuci su učestvovali i dr Anton Puškarić, dr Branislav Vlahović, dr Aleksandar Grubor i dr Nenad Đokić.
B. JAJIĆ
Foto J. NJEGOVIĆ DRNDAK

edukativna-radionica