„EKO GRADNJA” I „ČISTOĆA I ZELENILO” POSTROJILE SVOJU MEHANIZACIJU

Zimsko održavanje puteva u sigurnim rukama

Zrenjaninsko preduzeće „Eko gradnja” će i u predstojećoj zimskoj sezoni održavati lokalne puteve na teritoriji Grada, kako to radi devetu godinu zaredom.
Zvaničnici navode da je u nadležnosti tog preduzeća 400 kilometara lokalnih saobraćajnica i ulica. Za održavanje oko 200 kilometara državnih puteva zadužene su službe JP „Putevi Srbije”.

DOVOLjNO AGREGATA
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je prošle nedelje zimski punkt „Eko gradnje” kako bi se uverio u spremnost ljudstva i mehanizacije tog preduzeća.Nakon obilaska i razgovora sa nadležnima, gradonačelnik Salapura je naveo da je preduzeće opremljeno sa dovoljno mehanizacije i opreme, kao i soli i agregata za posipanje, kako bi moglo da reaguje u vremenskim nepogodama u toku zimske sezone.
– Takođe, naše JKP „Čistoća i zelenilo” zaduženo je za održavanje trotoara duž saobraćajnica, tako da mislim da smo spremni za ovu sezonu. Vremenska prognoza je za sada povoljna, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, imamodovoljno sredstava da reagujemo adekvatno i brzo, kako bi grad funkcionisao u najboljem redu – istakao je gradonačelnik Simo Salapura.
S. Vorkapić

Opširnije u štampanom izdanju