Elvira Kovač na čelu parlamenta?

Piše: Dalibor Bubnjević

Naš grad nikada nije najbolje stajao u republičkim institucijama. Bili smo pogodni za prikupljanje glasova. Međutim, kada je deljen kolač, Banatu su uvek zapadale mrvice. Dva su, doduše, izuzetka koja su potvrđivala pravilo.
Živanko Radovančev, dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta“ bio je ministar poljoprivrede u tranzicionoj Vladi posle 5. oktobra. Nakon što je došlo do promene vlasti 2012. godine, na istu poziciju je zaposeo Goran Knežević. Njemu je pošlo za rukom da ponovo postane ministar, ovoga puta u resoru privrede.
Radovančev i Knežević su i dalje veoma bitne figure u političkom životu Srednjobanatskog okruga. Očito da na visoke položaje nisu predlagani slučajno. Prethodnih godina su mnogi pokušavali da neutrališu uticaj ovog dvojca. (Po)kazalo se da su ti nasrtaji bili kratkoročni i vodili su sagorevanju njihovih oponenata.
Prvoj ligi ovdašnjih funcionera mogla bi da se pridruži Elvira Kovač, narodna poslanica Saveza vojvođanskih Mađara (SVM). Reč je o dami od najvećeg poverenja Ištvana Pastora. Petnaest godina je narodna poslanica, pa ne čudi to što se pominje kao naslednica Ivice Dačića. Obavljala je brojne odgovorne poslove, od predsednice Odbora za evropske integracije do potpredsednice republičkog parlamenta. Povrh svega, nije se odrekla rodnog Mihajlova, kao ni stranačke baze u Mužlji!