Emmausz fiúkollégium Muzslya

Háztól házig szállítják a fiúkollégium növendékeit

A muzslyai Emmausz fiúkollégium növendékei számára biztosított a háztól házig történő szállítás. 2020 novemberében a Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából a Bethlen Gábor Alap által kapta az intézmény azt a mikrobuszt, amelyre Gerdof Zsolti nevelőtanár pályázott. A piros színű mikrobusz kilenc férőhelyes, nagy csomagtérrel rendelkezik, mivel hosszabbított típusú.
Tekintettel a járványhelyzetre, az alapvető elképzelést – ismeretterjesztő kirándulások, tanulmányutak szervezése – egyelőre nem sikerült hiánytalanul megvalósítani. Panaszra azonban nincs okuk, mert a diákok és szülők elégedettségére, addig is megoldják a fiúk kollégiumba vitelét, majd a hétvégi hazaszállítását.
Gerdof Zsolti nevelőtanár az elmúlt pénteken Bácsföldvár, Óbecse, Törökbecse és Szaján útvonalon szállította a növendékeket, majd vasárnap a kollégiumba hozta a másik csoportot Óbecse, Pecesor, Törökbecse, Szaján, Kisorosz és Magyarittabé irányából. Ez nagy segítség a szülők számára, különösen olyan településeken, amelyek között nincs közvetlen buszjárat, hiszen pandémia idején az online és jelenléti oktatás állandó változásával rendszertelen az autóbusz közlekedés a települések között.
Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda