ETŠ „JOVAN TRAJKOVIĆ” : KOMPANIJA „BB TREJD” MISLI NA BUDUĆE TRGOVCE

Znanja će sticati u novom kabinetu

 

Sveti Sava u školama obeležava se svečanim đačkim akademijama i priredbama, ali je to i prilika da se učenicima uruče darovi. U duhu svetosavlja, nastavljajući četvorogodišnu saradnju, Kompanija „BB Trejd” iz Žitišta, darovala je Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” 27. januara kabinet za trgovinsko poslovanje.
Učenici ove škole praktičnu nastavu imaju u „PerSu” objektima, a sada će moći i da u samoj školi praktično uče o trgovini i da tako, na najbolji način, pokažu prednosti dualnog obrazovanja. To je, praktično, prodavnica „u malom”, sa digitalnom vagom, kasom, umreženim kompjuterom, artiklima…
– Kompaniji „BB Trejd” dugujemo posebnu zahvalnost jer ostvarujemo saradnju na planu dualnog obrazovanja. Sada imamo donaciju u vidu savremenih nastavnih sredstava kako bi u nastavnom procesu i učenici i nastavnici mogli da prate trendove u savremenoj trgovini. Takođe, ovde će nova generacija trgovaca prvi put polagati maturski ispit – istakla je Dragoslava Golušin, direktorka ove Škole i dodala da se duh svetosavlja širi i neguje verom, znanjem i odgovornošću.
U ovoj Školi, trgovci se školuju po trogodišnjem programu, i sada ih je oko 90. Na ovaj način, u školskom kabintu, oni stiču praktična znanja i sve ono što ih očekuje, kada diplomiraju i zaposle se, na radnom mestu.
– Saradnju smo proširili i time što neki naši zaposleni dolaze u ovu Školu na praktičnu nastavu i upoznaju đake sa svim promenama, bilo u tehnologiji, načinu trgovine ili navikama kupaca. Promene u trgovini u ovo vreme dešavaju se sve brže, pa ih samim tim i nema u udžbenicima – kaže Dragoljub Bjeloglav, direktor kompanije „BB Trejd”.
Prigodnim poetsko- dramskim i muzičkim programom, koji su pripremili profesori Mirjana Kralj i Marko Pejčić, i osveštanjem slavskog kolača, u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković” obeležena je školska slava Sveti Sava, kojoj je prisustvovala i mr Svetlana Maja Babić, pokrajinska poslanica. Činodejstvovali su jereji Miodrag Sanojević i Dejan Bojanić
Kumsto je od Gabrijele Miljuš preuzela Zvezdana Đurić, a tradicija je da su kumovi roditelji učenika.

  • NAGRADE
    Nagrađeni su učenici Jovana Kovač, Teodor Dežan, Lidija Stanišić, Kristina Bucu, Una Milanov, Nađa Kuljić i Lorena Popi, kao i profesorke Tatjana Bačanović, Branislava Zubac i Vesna Subu.

M. Bečejac