„EVROPSKI GRAD SPORTA”, BIO JE DOMAĆIN SKUPŠTINE OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE, ZRENJANIN OPRAVDAO POVERENJE

Skup šampiona u gradu sportskih velikana

Sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), najvišeg organa te sportske organizacije, održana je 14. aprila u svečano opremljenoj Baroknoj sali gradske kuće. Učestvovali su delegati svih sportskih granskih organizacija Srbije, proslavljeni olimpijaci, brojni gosti, predstavnici zrenjaninskog sporta i čelnici Grada Zrenjanina.
Organizacijom i održavanjem ove sednice van Beograda, odata je zahvalnost Gradu Zrenjaninu za njegove domete, titulu „Evropski grad sporta” i negovanje olimpijskog duha, tradicije i sportskih vrednosti. Na jarbolu ispred gradske kuće zavijorila se i zastava Olimpijskog komiteta Srbije, a naš grad je celokupnom organizacijom događaja, u potpunosti opravdao poverenje koje mu je ukazano.
Već i letimičnim pogledom na učesnike skupa, moglo se u sali „prebrojati” dvadesetak olimpijskih medalja i na desetine evropskih i svetskih odličja. Skoro svaki od prisutnih sportista osvojio po neku od navedenih medalja u svojoj karijeri. Takav skup šampiona nije zabeležen do sada u našem gradu.
Na ponos Zrenjanina, vlasnici šest olimpijskih medalja su upravo velikani iz naše sredine. U radu Skupštine OKS učestvovali su Branislav Simić, Momir Rnić i Vladimir Vanja Grbić. Njima je ukazana posebna čast. Među gostima i predstavnicima nacionalnih saveza u svojim sportovima bili su tekvondistkinja Milica Đuričić (Mandić), odbojkaš Đula Mešter, košarkašice Ana Joković i Sonja Vasić, košarkaš Žarko Zečević, strelac Damir Mikec, vaterpolisti Viktor Jelenić i Jugoslav Vasović, rvač Davor Štefanek, atletičar Slobodan Branković, stonoteniser Aleksandar Karakašević, veslač Đorđe Višacki…
TEKST I FOTOGRAFIJE: GRAD ZRENJANIN