Fabrika vode i talas gluposti!

Piše: Dalibor Bubnjević

Nacionalni mediji su ovih dana, u stanju euforije, objavili da je prodato nešto što bi želelo da bude fabrika vode. Stanje ushićenosti su iskazivali saopštavanjem detalja o transakciji. Ophrvali su nas informacijama o skalameriji koja je predmet komercijalne požude investitora sa Bliskog istoka.
Sugrađani su šokirani! Nije im jasno zašto nas zapljuskuje talas gluposti?! Zrenjaninci žele istinu! To je njihov prioritet. Navedeno promišljanje je opravdano, budući da se kuća ne može zidati od krova. Bez čvrstih temelja, svaka konstrukcija je sklona padu. Takva je situacija i sa čardakom na obodu gradu.
Umesto navođenja podataka iz izvršnog postupka, bilo bi bolje reći sugrađanima ko je kriv za eksploziju od pre godinu dana. Dvojica radnika (žrtve), prema njihovom svedočenju, nemaju uplaćene doprinose za zdravstvo. Otuda ne mogu da leče rane koje su im nanete u prostorijama poslodavca koji sada nešto prodaje. Zrenjaninci imaju pravo da znaju ko je kriv za eksploziju u tzv. fabrici vode, zar ne?!
Mnogi se prave kao da nije bilo hapšenja zbog prečistača. Grupa privedenih je bila mala, ali odabrana. Šta se desilo u međuvremenu? Hoćemo li imati priliku da pročitamo optužnicu ili će se pak zaboraviti eventualno nepočinstvo.
Krajnje je vreme da se podvuku računi. Zamazivanje očiju kojekakvim obećanjima više ne prolazi u Banatu. Da bismo znali gde idemo, najpre je potrebno znati na čemu smo. Zato je neophodno ukloniti pojedince koji su nas zaglibili u mulj iz koga nikako da izađemo!