Farkaš održao lekciju

Počeli su trideseti „Dani piva“! Još jednom se pokazalo da Zrenjaninci žive za ovu gradsku manifestaciju. Trgovi su puni, pozitivna energija se može osetiti na svakom koraku. Ove godine su očekivanja još izraženija, s obzirom na jubilej i impresivnu listu izvođača (Zrenjaninska filharmonija, Ceca, Željko Joksimović i dr.).Poražavajuće je što pojedinci koriste pivsku feštu kako bi pukim kritizerstvom stekli jeftine političke poene! Izvođački honorari su oduvek bili tema gradskih tračeva. Svaka vlast ima svoje umetnike, pa oni neretko budu uvršteni u programe. Takva matrica se ponavlja iz deceniju u deceniju. Otuda bi svi oni koji smatraju da je načinjen bilo kakav propust, najpre trebalo da obaveste nadležne državne organe, a tek potom da se upuste u javno ogovaranje!
I ove godine je Aleksandar Farkaš održao lekciju mnogima, uspešno organizujući „Memorijal Đula Farkaš-Farki“! Uspeo je na jednom mestu da okupi brojne ugledne ličnosti iz političkog, ekonomskog, medijskog života Srbije, kao i predstavnike diplomatskog kora.
Njegov primer nisu sledili ugostitelji koji se bore za sto i stolicu više na Trgu slobode. Zrenjanin zbog njih sve više podseća na serijal „Dosije iks“ u kome se pojavljuju virtuelni frižideri, konobari… Preko dana je na snazi jedan ugostiteljski režim, a noć donosi neka nova pravila. Očito da su danas ključna pitanje koliko će obdanica trajati, da li će podobne ogrejati i u čijim rukama će se tacna duže vrteti…

Piše: DALIBOR BUBNjEVIĆ