Farkaš sprečio dalje unižavanje Zrenjanina

Piše: Dalibor Bubnjević
Zrenjanin je definitivno otpisan u Novom Sadu! To na najbolji način potkrepljuju dve činjenice. Prva, ni jedan naš dostojan sugrađanin nije imenovan ni na jednu poziciju u tzv. Vladi Vojvodine. Druga, prilikom nedavne posete „Drekslmajeru“, potpredsednik pokrajinske administracije nije u pratnji imao nikoga od ovdašnjih funkcionera.
Navedena bahatost autonomaških centralista je dokaz slabosti i nedovoljne upornosti naših političara u borbi za svoj grad. Neretko, nastavljaju tradiciju svojih prethodnika i svesno žrtvuju interese Zrenjanina zarad sopstvene političke karijere i ličnog bogaćenja.
S druge strane, Aleksandar Farkaš (pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke) pokazao je političku mudrost i zrelost. Svestan da se Zrenjaninci ne kotiraju najbolje u Novom Sadu, načinio je zaokret! Na „Zlatnom kotliću – Memorijalu Đula Farkaš” ugostio je brojne članove tzv. Vlade Vojvodine. Da je kojim slučajem došao Igor Mirović, imao bi kvorum za punovažno odlučivanje.
Farkaš je novosadskim kadrovima demonstrirao gde je zapravo mesto Zrenjanina na političkoj mapi Srbije. Njegovi gosti su bili i Andrej Vučić (brat premijera i funkcioner SNS-a), nekadašnji ministar Nikola Selaković, brojni državni sekretari…