FIRMI „CICO KOLEKŠN” SUD PRODAO POGONE NA ŠEĆERANSKOM PUTU

Gazdi kriva Demokratska stranka
Pogon u kome su Volfgang Rajzerer i Siniša Novaković hteli da šiju unikatne farmerke, od 1. marta nije u vlasništvu njihove firme „Cico kolekšn”. U Osnovnim sudu prodat je poveriocu Novakovića, koji ga je kupio u postupku prinudne prodaje i platio po početnoj ceni od 25,6 miliona dinara. Procenjuje se, inače, da je njegovo potraživanje nešto veće od pomenutog iznosa.
Prodaju pogona (Šećeranski put bb), Siniša Novaković, suvlasnik „Cico kolekšna” prihvatio je mirno, obećavši da će novom vlasniku istog dana predati ključeve objekta.
Sve ovo zanimljivo je zato što je pomenuta kompanija septembra 2013. godine pompezno došla u Zrenjanin, a svečanom otvaranju njenih pogona prisustvovao je i Dragiša Slijepčević, onda predsednik Ustavnog suda. Novinarima je tada pokazan pogon sa modernim mašinama za krojenje i šivenje farmerki namenjenih probirljivim evropskim kupcima. Planovi o kojima je tada govorio Siniša Novaković bili su veoma ambiciozni.
– Zaposlili smo 168 radnika, sledeće godine ovde će raditi njih 500, a do 2017. planiramo da kod nas radi 1.500 ljudi – rekao je u septembru 2013. godine Siniša Novaković, a u utorak, kada smo ga pred kancelarijom sudije Petra Tapavičkog pitali šta se dogodilo sa njegovom investicijom, za svoje poslovne nevolje optužio je Demokratsku stranku i poručio da ovde više ništa neće raditi, kako je rekao, „dok su žuti na vlasti…”
Z. D.