FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: Film, sir, akcija – počinjemo

Francuski Institut u Beogradu i kompanija Mlekoprodukt”, kao pokrovitelj, organizuju novi ciklus Francuskog filmskog karavana Najbolji od najboljih“ i zatvaraju stari Doba sazrevanja”. Osim u Zrenjaninu zahvaljujući Francuskom institutu iMlekoproduktu”, ostvarenja francuske kinematografije besplatno se prikazuju tokom cele godine u 40 gradova u Srbiji.

Ovo je bio i povod za današnju posetu novog atašea za kulturu Francuskog instituta u Srbiji Katrin Fodri Zrenjaninu. Ona je istakla da se manifestacija organizuje od 2013. godine i izrazila zahvalnost Gradu Zrenjaninu, Kulturnom centru i kompaniji Mlekoprodukt” kao dugogodišnjim partnerima.

Na početku svake filmske projekcije prikazuje se film o istoriji sira „Il de Frans(Ile de France). Goran Marinković, direktor Kulturnog centra naglasio je da ova ustanova nastoji da odneguje filmsku publiku upravo prikazivanjem kvalitetnih ostvarenja. Na otvaranju u Kulturnom centru učestvovao je i Gradski dečji hor, dirigentkinja Senka Milisavljević. Ujedno, posetioci su mogli da probaju i sireve iz palete Il de Frans”.

Prethodno su u gradskoj kući pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i potpredsednica Skupštine Ljuba Travica, organizovali prijem za Katrin Fodri i saradnike i predstavnike Mlekoprodukta”, među kojima je bio i Živanko Radovančev, dugogodišnji direktor ove firme.

M. Bečejac

Foto: Jovan D. Njegović