FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN: „Mlekoprodukt” sponzor manifestacije

Od 2012. godine, otkako je filmski karavan počeo da obilazi Srbiju, pridružilo nam se više od 40 gradova. Kulturni centar Zrenjanin je bio među prvima koji je prihvatio taj kulturni izazov. Ove godine, Francuski filmski karavan” je otvoren upravo u Zrenjaninu, a zrenjaninski Mlekoprodukt” i Il de Frans” sa nama dele iste poglede i deo su ovog kulturnog događaja – istakao je sinoć Žan Batist Kizen, direktor Francuskog instituta u Srbiji i savetnik za saradnju i kulturu Ambasade Francuske u Beogradu prilikom razgovora sa Čedomirom Janjićem, gradonačelnikom Zrenjanina.

Janjić je naglasio da je Mlekoprodukt” primer jedne od najuspešnijih privrednih privatizacija u gradu, kada je 2004. godine upravljanje preuzeo francuski Bongren”, danas Savencija grupa”.

Danas je sponzor Francuskog filmskog karavana, što je primer društvene odgovornosti, podrške kulturi i promovisanju privrede ove sredine. U Zrenjaninu uspešno posluje i francuski Novares” – rekao je gradonačelnik Zrenjanina.

U ime kompanije Mlekoprodukt” obratila se Bojana Momčilov, direktorka za komunikacije.

Veliko nam je zadovoljstvo da, u saradnji sa Francuskim institutom, podržimo promociju francuskog autorskog filma širom Srbije. I sam brend Il de Frans” ima filmsku priču koju će posetioci moći da pogledaju pre početka svake projekcije.

Prijemu za predstavnike francuske delegacije prisustvovali su i pomoćnik grdonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica,direktor Kulturnog centra Goran Marinković, kao i dugogodišnji direktor „Mlekoprodukta“ Živanko Radovančev.

U Kulturnom centru goste je pozdravio Vladimir Đurić, direktor programa, kao i Gradski dečji hor kojim diriguje Senka Milisavljević.

U ovoj ustanovi je održana i promocija čuvenih francuskih sireva.

Karavan je počeo filmom Pulen”, potom Lepotica i lepotica” i Kao dečaci”. Filmovi se prikazuju sredom i četvrtkom, do kraja meseca, u maloj sali.

M. Bečejac

Foto: J. Drndak Njegović