FUDBALERKE TIMA IZ KANJIŽE OSTVARILE VELIKI USPEH: Pet Zrenjaninki u elitnom rangu

Fudbalerke ekipe TSC iz Kanjiže, čiju okosnicu čine Zrenjaninke, izborile su plasman u Super ligu. One su u poslednjem kolu Prve lige proteklog vikenda savladale Mačvu iz Šapca (9:0). Igračice iz Kanjiže su na kraju prvenstva zauzele drugu poziciju iza Zemuna, a skor im je 15 pobeda, 2 nerešene utakmice i svega 1 poraz, uz gol razliku 70:10.

Okosnicu tima činilo je pet igračica iz Zrenjanina, a to su Maja Ubović, Željka Belovan, Katarina Siluši, Nikolina Jelača i mlada Božana Božić

– Generalno sam zadovoljna sezonom, moje drugarice i ja na čelu sa upravom i stručnim štabom smo dale pun doprinos ovom rezultatu. Treniraćemo još par dana potom nam sledi kratka pauza posle koje ćemo početi pripreme za Super ligu. Elitni rang takmičenja je izazov za sve nas, tako da jedva čekamo da počne liga – rekla je Željka Belovan, fudbalerka TSC-a.

Ženski fudbal ima sve veću polpularnost kako u svetu, tako i kod nas, tako da ne čudi što svake sezone niču novi klubovi. Fudbalski klub Lehel iz Mužlje i TSC su tokom predhodnog perioda počeli tehničko-poslovnu saradnju, tako da će Mužljanci putem te saradnje uskoro dobiti i ženski fudbalski klub, koji će se takmičiti u Drugoj ligi, a novi superligaš će pomoći i finansijski i u igračkom i stručnom kadru.

D. Petrović