TURNIR U FUTSALU ZA ŽENE: Srbija u utorak u Kristalnoj dvorani

U Srbiji se od 28 – 31. maja održava Međunarodni prijateljski Futsal turnir za žene, a domaćini su u Kikinda, Novi Bečej i Zrenjanin. Tim povodom je danas održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećim utakmicama govorili: Marija Armuš, kapitenka reprezentacije Srbije, Dejan Majes, selektor, Igor Gačić, tim menadzer naše reprezentacije, kao i Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.

Cilj selekcije Srbije je, kako je rečeno, uigravanje za kvalifikacije za prvenstvo Evrope koje su na programu sledeće godine, kao i promocija futsala za žene. Reprezentacija Srbije je formirana pre godinu dana, a do sada je odigrala dve prijateljske utakmice sa Slovenijom (pobeda i poraz), kao i kvalifikacioni meč sa Slovačkom (poraz).

Selektor reprezentacije Dejan Majes pozvao je 16 igračica, a to su: Bojana Jevtić i Mila Dujović, Marija Armuš, Barbara Izgarević, Marina Radovanović, Anica Plečić, Jovana Stojanović, Milena Čanović, Marija Krunić, Zlata Milanović, Ivana Malijar, Tamara Dimitrijević, Andrijana Trišić, Emilija Simić, Tijana Milošević i Marija Vuković.

Raspored turnira:

Utorak, 28. maj, Zrenjanin (Kristalna dvorana): Češka – Slovačka (17.00) Srbija – Slovenija (20.00).

Sreda – 29.maj, Novi Bečej (SRC Jedinstvo): Češka – Slovenija (17.00) Slovačka – Srbija (20.00)

Petak – 31 . maj, Kikinda (Sportska Hala Jezero): Slovačka – Slovenija (17.00)Srbija – Češka (20.00). Ulaz na sve utakmice je besplatan.