Georgeta Sfrăncioc, interpretă la vioară şi solistă vocală: Muzica în armonia dintre cer și pământ

Georgeta Sfrăncioc, cu studii de economie,  deocamdată îşi îndeplineşte cel mai important rol – cel de mamă. Tânăra şi-a făcut studiile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul Universității de Vest din Timișoara.
Ciclul I  de studii a vizat contabilitatea și informatica de gestiune, iar la masterat Georgeta s-a orientat spre cercetarea  expertizei contabile și evaluării afacerii. Paralel cu programul de studii economice, interlocutoarea noastră  a frecventat modulul pedagogic şi deţine  titlul de profesor a obiectelor economice.
Nu ne-am propus să scriem despre pregătirea  profesională a Georgetei, ci despre trei pasiuni care îi aduc împlinire sufletească: muzica, limbile străine și  jurnalismul. În toate trei domenii, Georgeta se descurcă de minune.
,,În tainele muzicii m-au introdus  profesorii George și Marinela Jurca,  la meditaţii.  M-am înscris la şcolile inferioare de muzică din Kikinda și Panciova.  Vioara, regina instrumentelor muzicale, cum îmi place mie să spun, îmi este cea mai dragă. Am absolvit într-un singur an ambele clase. În studenţie, am terminat Școala de Artă Populară ,,Banatul” din Timișoara cu durata de cinci ani,  secția vioară, la clasa profesorului Marian Suvergel”, povesteşte Georgeta şi adaugă:
,,Am devenit membră a  ,,Lyrei”în anul 1996, când am participat  la Festivalul de Folclor al Copiilor. Au  urmat edițiile Marelui Festival la care m-am prezentat cu orchestra de coarde. Cu această formaţie cânt şi în prezent. Ca interpretă  la vioară, am cucerit în trei rânduri premiul al treilea. În calitate de  solistă vocală,  am debutat la festivalul de la Torac în 2012. Am fost  singurul solist instrumentist debutant care a reușit să treacă preselecția şi să obţină  premiul la această categorie. Ca solistă vocală am evoluat în 2014 și anul trecut. Între timp, am devenit mama unei fetițe drăgălaşe, Ana.
Începând de acum un an, particip la Festivalul de Romanțe. Am   predispoziție pentru aceste minunate cântece melancolice românești. În  anul 2014,  am devenit membră a corului mixt ,,Bega”, condus de  prof. Daniela Avram. În cadrul lui cânt vocea alt. Cu formaţia corală ,,Planika”, a cărei membră sunt, am avut reprezentanţii în Bosnia-Herţegovina, la Tuzla. Temeiul  muzicii rezidă în armonia dintre cer și pământ”, afirmă Georgeta.
La fel de entuziasmată, tânăra ne vorbeşte şi despre alte două pasiuni.
,,Franceza am învăţat-o la şcoala generalăşi pe când am fost studentă. La Zrenianin, am făcut un curs de englezăşi deţin diploma Oxford. Acum iau ore de slovenă. Am avut înclinaţie spre  jurnalism, dar, din păcate,  nu le poți face pe toate. Nu am  reuşit să  mă angajez în domeniul  mass-media, deşi mi-am dorit acest lucru. Totuși,  speranța moare ultima” –  conchidele invitata noastră dragă  Georgeta Sfrâncioc, torăceană stabilită în orașul de pe Bega.
Ionel MIAT