GIMNAZIJI DONIRANA NAJSAVREMENIJA IT OPREMA: Za bolju informatičku budućnost mladih u gradu

Programom „Zajednici zajedno” kompanija NIS nastavlja da ulaže i unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji, a Zrenjaninskoj gimnaziji je donirana najsavremenija digitalna oprema. Gimnazija nije jedina škola koja je obuhvaćena ovim projektom, već pokriva 20 osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Podrškom projektu „Pametne učionice Zrenjanin” u vrednosti od 3.9 miliona dinara, kompanija NIS doprinosi bržem i lakšem učenju i sticanju znanja u oblasti informacionih tehnologija.Na svečanosti koja je ovim povodom danas organizovana u Gimnaziji, prisustvovao je gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, predstavnici kompanije NIS, kao i delegacije škola u kojima je program realizovan.
– Misija IT klastera je da daje značajan doprinos u unapređenju kapaciteta obrazovnih institucija kako za formalno tako i za neformalno obrazovanje u našem gradu, a pod tim pre svega mislim na IT kadrove. Želja i vizija nam je da Zrenjanin bude jedan od pet najznačajnijih IT centara u Srbiji i da daje značajan doprinos bržem uključenju naše zemlje u četvrtu tehnološku revoluciju i digitlizaciju koja je neminovnost. Naš grad ima značajan potencijal u svemu ovome naročito zbog velikog broja škola i fakulteta koji ima dugu tradiciju. Zrenjaninska gimnazija je vodeća školska institucija na teritoriji grada, a ovim projektom smo želeli da doprinesemo njenoj modernizaciji – rekao je Dragan Vidaković, predsednik skupštine Zrenjaninskog IT klastera preko kojeg je realizovan pomenuti projekat.
O saradnji lokalne samouprave i društveno odgovorne kompanije NIS govorio je gradonačelnik Čedomir Janjić.
– NIS ulaže ogromna sredstva i u druge lokalne samouprave, između ostalog i u Grad Zrenjanin. Mnogo projekata smo uspešno realizovali u prethodnih 11 godina koliko traja naša saradnja. Ideja je bila da ovim poslednjim konkursom novac usmerimo za obrazovanje, gde smo videli priliku da naš IT klaster čiji smo suosnivači konkurišemo i obezbedimo 20 pametnih tabli za 20 osnovnih i srednjih škola. Nedostaje još 24 table a grad će obezbediti preostala potrebna sredstva kako bi sve ostale škole na našoj teritoriji imale iste uslove i istu opremu – dodao je Janjić.
Sredstva koja je Grad dobio ove godine od kompanije NIS biće opredeljena za zdravstvo i projekte koji su potrebni u ovoj oblasti

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović