GIMNAZIJI DONIRANA NAJSAVREMENIJA RAČUNARSKA OPREMA

Za bolju informatičku budućnost mladih u gradu

Programom „Zajednici zajedno” kompanija NIS nastavlja da ulaže i unapređuje kvalitet obrazovanja u Srbiji, a Zrenjaninskoj gimnaziji je poklonjena najsavremenija digitalna oprema. Podrškom projektu „Pametne učionice Zrenjanin” u vrednosti od 3,9 miliona dinara, NIS doprinosi bržem i lakšem učenju i sticanju znanja u oblasti informacionih tehnologija.
– Misija Zrenjaninskog IT klastera je da daje značajan doprinos u unapređenju kapaciteta obrazovnih institucija kako za formalno tako i za neformalno obrazovanje u našem gradu, a pod tim pre svega mislim na IT kadrove. Želja i vizija nam je da Zrenjanin bude jedan od pet najznačajnijih IT centara u Srbiji. Naš grad ima značajan potencijal u svemu ovome naročito zbog velikog broja škola i fakulteta koji ima dugu tradiciju. Zrenjaninska gimnazija je vodeća školska institucija na teritoriji Grada, a ovim projektom smo želeli da doprinesemo njenoj modernizaciji – rekao je prilikom svečanosti koja je ovim povodom organizovana, Dragan Vidaković, predsednik skupštine Zrenjaninskog IT klastera, preko kojeg je realizovan pomenuti projekat.
Zašto su se odlučili da podrže upravo grad na Begeju i njegove škole pojasnio je Vladim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS.

M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju