„GOMEX“ PODRŽAVA TEATAR: Još jedan dan do 68. Sterijinog pozorja

Pod sloganom „Čovečnost – Usponi i sunovrati”, u Novom Sadu će od 26. maja do 3. juna biti održano 68. Sterijino pozorje. Renomirana pozorišna smotra, koja već decenijama promoviše vrhunsku pozorišnu umetnost, okupiće brojne umetnike, glumce i pozorišne entuzijaste iz celog regiona, a podršku festivalu, već desetu godinu zaredom, pružio je domaći trgovinski lanac „Gomex“.

Selektor Festivala, Milivoje Mlađenović, odabrao je osam predstava za Takmičarski program, tri za netakmičarsku Međunarodnu selekciju „Krugovi“ i predstavu koja će biti igrana u čast nagrađenih.

Festival otvara opera u 17 pesama „Deca”, po romanu Milene Marković, Narodnog pozorišta Beograd. Kompozitorka i rediteljka je Irena Popović. Takmičarska selekcija obuhvata i predstave: „Gospođica“, „Noćna frajla“, „Pokojnik“, „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“, „Yankee Rose“, „Što na podu spavaš“ i „52 herca“. U netakmičarskoj Međunarodnoj selekciji „Krugovi“ naći će se: „Lepa Vida“, „Noć sa Aleksom i Tena“, dok će u čast nagrađenih biti izvedena predstava „Slika nepoznatog” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.