GRAD DOBIO NOVAC OD POKRAJINE ZA NASTAVAK REKONSTRUKCIJE GRADSKOG STADIONA

Na redu fudbalski teren, tribine, svlačionice…

Za realizaciju druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, Zrenjanin je od Pokrajine dobio 190,862 miliona dinara. Lokalna samouprava će učestvovati u sufinansiranju projekta sa još 34 miliona dinara. Ugovor o dodeli sredstava u petak su u Novom Sadu potpisali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Kako je najavljeno, druga faza radova na stadionu obuhvatiće zamenu trave na fudbalskom terenu, proširenje tribina, renoviranje svlačionica, postavljanje drugog nivoa rasvete na reflektorskim stubovima do predviđenih 48 svetiljki na svakom, ali i uređenje okoline ovog sportskog objekta i proširenje parking prostora.
Podsetimo, tokom prve faze rekonstrukcije postavljeni su reflektori, izgrađena je atletska tartan staza sa osam pruga, kao i odgovarajuća zaletišta. Staza je urađena u skladu sa zahtevima međunarodne atletske federacije za takmičenja međunarodnog ranga. Investicija je vredna oko 200 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila nešto više od 120 miliona, a ostatak Grad Zrenjanin.
B. M.

Opširnije u štampanom izdanju