NEUMORNI JANI HAJDU I PENZIONERSKE DANE PROVODI NA SPORTSKIM TERENIMA

Atletičari zaslužuju takmičenje u svom gradu

Iskusni trener je radostan što je Zrenjanin dobio savremenu tartan stazu, ali sa žaljenjem dodaje da na stadionu u Karađorđevom parku još uvek nema uslova za održavanje takmičenja jer nedostaju oprema i rekviziti
Iako je već 15 godina u penziji, čuveni zrenjaninski trener Jani Hajdu ne prestaje da radi, i dalje je svakoga dana na stadionu ili u hali sportova. Ove godine proslaviće 55 godina bavljenja trenerskim poslom u kojem je imao mnogo uspeha. Bio je učitelj brojnim šampionkama i šampionima, među kojima je i Ivana Španović, jedna od najboljih atletičarki sveta.
Iskusnog stručnjaka raduje što je Zrenjanin konačno dobio savremenu tartan stazu, jer sada ovdašnji atleričari ne moraju da putuju u druge gradove da treniraju. Ipak, sa žaljenjem ističe da na stadionu u Karađorđevom parku još uvek nema uslova za održavanje takmičenja jer nedostaju adekvatna oprema i rekviziti.
– Za opremu je potrebno izdvojiti možda desetinu sume koja je uložena u izgradnju atletske staze i verujem da će se i za to pronaći novac. Ali sada, sem školskih, u Zrenjaninu ne mogu da se organizuju nikakva druga atletska prvenstva ili mitinzi. Zato još uvek na takmičenja putujemo, a to podrazumeva i prilično velike troškove. Osim toga, takmičari zrenjaninskih atletskih klubova zaslužuju da se predstave svojim sugrađanima i jedva čekaju da poklonicima kraljice sportova pokažu koliko vrede – kaže Jani Hajdu.
Naš sagovornik nagoveštava da bi avgusta ove godine Zrenjanin, ipak, mogao da bude domaćin jednog velikog međunarodnog atletskog mitinga. To bi se, kako kaže, realizovalo uz pomoć Atletskog saveza Srbije koji bi „pozajmio” rekvizite.
Hajdu je sada član stručnog štaba Atletskog kluba As 023 gde svojim iskustvom i savetima pomaže trenerima Borislavu Mandiću i Vukosavi Đapić Atanacković.
– U Klubu ima mnogo devojčica i dečaka koji vredno rade, odlaze na takmičenja i donose medalje. Osim toga, već niz godina sam kondicioni trener košarkaša Proletera. Mnogo vremena provodim na sportskim terenima, družim se sa decom i mladima, pa penzionerske probleme i ne osećam – kaže uz osmeh Jani Hajdu.

  • PONOSAN NA NASLEDNICU
    Janijeva unuka, šesnaestogodišnja Katarina Čabrilo je vrlo uspešna atletičarka. Karijeru je počela u AK As 023, a ove sezone prešla je u Vojvodinu jer je upisala srednju školu u Novom Sadu. Hajdu ponosno kaže da su njene glavne discipline skok u dalj i višeboj.
  • ZA IVANU JE NAJVAŽNIJI TOKIO
    – Sa Ivanom Španović se često čujem, ona će uskoro nastupiti na velikim dvoranskim takmičenjima. Sanirala je povredu, kontrolna takmičenja pokazuju da je izuzetno spremna, a kada je tako, onda se od nje očekuju medalje. Nije tajna da su za Ivanu ove godine najvažnije Olimpijske igre u Tokiju, i da želi medalju sa najveće svetske sportske smotre – ističe Hajdu.

B. Mandić