GRAD S LEĐA: Od golf igrališta samo ograda

Umesto da bude završena, gradnja golf terena između ulica Franje Kluza i Igmanske, na području Mesne zajednice „Bolnica-Berbersko“ još nije počela. Obećanje Ivice Suturovića, prvog čoveka beogradskog Golf kluba „Sava“, koji je kao finansijer ovog sportskog objekta, pre godinu dana od Zrenjanina dobio pravo da u pomenutu svrhu raspolaže sa više od 16 hektara gradskog zemljišta, pokazalo se lažnim. Na početni udarac u golf partiji koju je on najavio za februar 2017, još dugo će se čekati. Ovde, naime,nema ni traga od terena sa devet rupa, klupske kuće, vežbališta, parkinga i pomoćnog objekta. O investiciji koja je navodno vredna milion evra, svedoči samo žičana mreža kojom je ograđen plac, a koja je na više mesta vidno oštećena. Nema ni sadnica bora, kojim je aprila 2016. ozelenjen deo igrališta nadomak pumpe NIS-a.

rsz_2017_2016_golf_igraliste_60

Naš pokušaj da od čelnika Golf kluba „Sava“ saznamo razloge kašnjenja gradnje golf igrališta i da li će do toga uopšte doći i kada, nažalost, nije urodio plodom, jer oni, jednostavno, odbijaju da se oglase.

Z.D.

rsz_golg_zica_februar_2017__titelski_red_igmanska_32 rsz_golg_borici_april_2016_titelski_red_igmanska_32 rsz_golg_zica_april_2016_titelski_red_igmanska_32 rsz_1rsz_golg_borici_februar_2017__titelski_red_igmanska_32