Grad u mraku satima, povređene dve osobe

Dve osobe su teže povređene i prevezene u Klinički centar Srbije kada je na njih palo drvo tokom oluje koja je pogodila Zrenjanin i okolna naselja u nedelju, 17. septembra. Jedna od njih je najpre primljena u Urgentni centar u Zrenjaninu, dok je drugu Hitna služba odmah odvezla u glavni grad. Osim toga, 30-ak ljudi javilo se u Opštu bolnicu „Đorđe Joanović” sa lakšim telesnim povredama, izjavila je portparolka te ustanove Maja Sladojević.
Prema nezvaničnim informacijama, vatrogasci su intervenisali više od deset puta, i to uglavnom zbog pada drveća, a najozbiljniji slučaj bio je u Sremskoj ulici, gde je drvo palo na jednu od dve osobe prevezene u Beograd.
Ekipe „Elektrovojvodine” imale su više od 800 intervencija, a prema rečima brojnih čitalaca, bez struje su, satima posle nevremena, bila mnoga naselja u gradu i okolini.
– U Nušićevoj ulici nije bilo struje do 19 časova, bilo je oborenih stabala. I kada su ona uklonjena, bilo je kuća koje nisu dobile struju – prokomentarisala je Slavica Trajković, jedna od čitateljki koje su nas informisale o stanju u gradu.
U delu Male Amerike čak šest sati nije bilo struje, a nadležne službe imale su pune ruke posla i u ulici Narodne omladine, gde su i po mraku sklanjali srušeno drvo.
– Ostala su još dva napukla koja će pasti prvom prilikom, neće da ih odseku. Nadležni ne vode računa o zelenilu koje nije u njihovom planu održavanja, zato su havarije tako česte a štete velike – napisao je na našoj Fejsbuk stranici Vladan Dimić, a nadovezala se Ljiljana Himel: – Bila je ovo oluja od koje se ledi krv u žilama.
Suzana Kokavski