Veoma jaka oluja koja je prošle nedelje pogodila srednjobanatski region, napravila je veliku štetu

Šteta je ozbiljna, leteli krovovi i drveće
veoma jaka oluja koja je prošle nedelje pogodila srednjobanatski region, napravila je veliku štetu
Kratkotrajni olujni vetar koji je protutnjao Banatom u nedelju rano popodne, načinio je najveću štetu u Orlovatu, Tomaševcu i Botošu.
– Šteta u Orlovatu je, koliko znam, najveća. Za desetak minuta vetar je odneo kompletan crep sa kuća i pomoćnih objekata Stevana Vesića i Slavka Kovača, dok je deo krovnog pokrivača uništen na četiri petine ukupnog broja kuća u selu. Osnovna škola „Uroš Predić” bila je do utorka posle podne bez struje, jer su platani srušili betonske električne stubove i pokidali kablove. Oštećen je krov na seoskoj crkvi. Gotovo svi plastenici ostali su bez pokrivača, a povrće u njima uglavnom je uništeno – kaže Biljana Popadić, predsednica Saveta Mesne zajednice Orlovat.
Popadićeva ističe da su se funkcioneri Grada, pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin i član Gradskog veća Pero Pilipović, vema brzo našli na licu mesta i obećali pomoć lokalne samouprave.
Tomaševac je tekođe pretrpeo veliku štetu od nevremena.

3 - 1 - jovan 3 leteo krov
– Leteli su crepovi sa kuća i pomoćnih prostorija, oborena su mnoga stabla u parku kod seoske Mesne zajednice Dosta kukuruza je oboreno do zemlje. Voćnjaci Zorana Pujića, Gorana Nikolića i Bojana Čivića, ukupne površine osam i po hektara, gotovo potpuno su uništeni. Nevreme u kom su srušeni i polomljeni betonski stubovi i uništena protivgradna mreža, „uhvatilo” je berače jabuka na poslu – srećom nijedan od njih nije povređen – saznajemo od Milenka Nikolića, predsednika Komisije za procenu štete od nevremena i Zorana Živojinova, predsednika Saveta Mesne zajednice Tomaševac.
Olujni vetar iskrivio je krst na seoskoj crkvi.

M. S-n.

3 - 1 - jovan2 srusena stabla

3 - 1 - pancic1 zapreceni prolazi

3 - 1 - pancic3 poolomljeno granje