GRAĐANSKI PREOKRET: Najavljeni paneli, tribine, ulične i onlajn akcije

U okviru Inicijative „Zajedno do vode”, Građanski preokret sa gostima iz partnerskih udruženja iz Niša, Požarevca, Bečeja i Vrbasa u narednom periodu organizovaće nekoliko panel diskusija sa građanima. A prva se planira za subotu, 22. avgust – najavio je Dušan Kokot, predsednik upravnog odbora Građanskog preokreta na današnjoj konferenciji.

Nakon panela u avgustu i septembru, Građanski preokret planira veliku tribinu u oktobru, uz učešće eksperata za vodosnabdevanje i investicije.

Kako su naveli iz Pokreta, najaktuelnije o čemu se mora raspraviti je status ugovora između investitora u takozvanu “fabriku vode” i JKP “Vodovod i kanalizacija” odnosno Grada Zrenjanina. 

Građanski preokret pokreće i akciju „Da smradovi odu”, a njen početak najavljen je 21. avgusta ispred gradske kuće, u 20 časova.

– Okupljamo se ispred Skupštine grada jer smatramo da je uzrok svih smradova loš rad vlasti. Opasnost od zagađenja iz „Linglonga“, smrad vode iz slavina, smrad vazduha oko kafilerije, divljih deponija i zagađenog Begeja. Zahtevaćemo da lokalna vlast postupa u interesu stanovnika ovog grada – istakao je Kokot.

J.Š.