GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE – KO SU INVESTITORI KOJI SU KUPILI PARCELE ZA PODIZANJE NOVOG STAMBENOG I POSLOVNOG PROSTORA

„Unija klub” će graditi akva park pored gradskog bazena

Nakon javnog oglasa koji je Grad Zrenjanin raspisao tokom maja i juna ove godine, zrenjaninski većnici doneli su rešenja o prodaji građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija.
– Ovo je bio jedan od najinteresantnijih oglasa, imali smo veliki broj zainteresovanih investitora, međutim, samo njih osam je dalo najpovoljnije ponude, te će se njima zemljište i prodati. Ukupna površina prodatog zemljišta po ovom oglasu iznosi 46.550 kvadratnih metara, a ukupna vrednost iznosi 123.208.848 dinara, što je najviša postignuta cena u poslednjih desetak godina – kazala je izvestilac Violeta Kučanda Bogasenieva, iz Odeljenja za imovinsko-
pravne poslove.
Zrenjanince će posebno zanimati prodaja građevinskog zemljišta površine 21.000 kvadratnih metara, namenjenog izgradnji sportsko – poslovnog objekta koji se nalazi pored gradskog bazena, a plan je da se na tom mestu izgradi akva park.


– Najpovoljniji ponuđač bila je kompanija „Unija Klub” iz Zrenjanina, po ponuđenoj početnoj ceni od 2.210 za kvadrat, ukupno 46 miliona dinara – navela je Kučanda Bogasenieva.
Jedna od prodatih parcela je na Zelenom polju, namenjena za porodično – stambenu izgradnju površine 297 kvadratnih metara, a najpovoljniji ponuđač bio je Dalibor Hočić iz Zrenjanina, po izlicitiranoj ceni od 683.991 dinar. Parcela na uglu Pančevačke i Marka Oreškovića za višeporodično stanovanje, površine 1.642 kvadratna metra, bila je, kako se čulo na sednici, izuzetno interesantna investitorima. – Dostigli smo zaista rekordnu cenu u gradu, koja se ne pamti, od 29.965 dinara po kvadratnom metru. Nama, inače, cene na različitim lokalitetima nisu više od tri hiljade dinara po kvadratnom mestru, i ovo je zaista najveća ponuđena cena, a ponudila ju je kompanija „Keramika Jovanović” koja će biti u obavezi da izgradi višeporodični objekat, sa šest spratova, plus prizemlje. Ukupna cena postignuta za ovu parcelu iznosi 49.202.530 dinara – rekla je Violeta Kučanda Bogasenieva.
Izvor: sajt Grada Zrenjanina

Opširnije u štampanom izdanju