ZAVRŠNI TURNIR „SOS LIGE BUDUĆIH ŠAMPIONA” ODRŽAN JE PROŠLOG VIKENDA NA ZLATIBORU

Zrenjaninci zapaženi na festivalu fudbala

Više od 1.000 mališana svoje fudbalsko umeće pokazalo je na završnom turniru „SOS lige budućih šampiona” koji je u petak, subotu i nedelju održan na Zlatiboru. Ekipe su bile podeljene u šest grupa (po godištima), a među učesnicima, devet timova bilo je iz našeg regiona.
– Sve ekipe iz Zrenjanina pokazale su zavidan kvalitet fudbala. Veliki je uspeh i plasirati se na ovako veliko takmičenje. Na SOS turnirima igralo je mnogo dece koja su kasnije postala vrhunski igrači, pa i reprezentativci Srbije. Siguran sam da će tako biti i sa fudbalerima koje smo ovih dana gledali na Zlatiboru. U svakom slučaju, učešće na ovom turniru svima će ostati lepa uspomena za ceo život – kaže trener Predrag Jovanov (Sporto 2012).
U nadmetanju generacije 2012. godište zrenjaninski Sporto je takmičenje završio u polufinalu kada je poražen upravo od šampiona ekipe Derbi (4:2).
Kod sastava 2011. godište, Sporto je poražen u četvrtfinalu od FK Siniša Mihajlović (2:0). Drugi naš predstavnik u ovoj generaciji, FK Lehel, dogurao je do osmine finala. Mužljanci su poraženi od Sporta (0:5). Ovu generaciju Sportovih mališana vodio je trener Predrag Cvetićanin, a po njegovim rečima svi igrači su pokazali zavidan talenat. Po efikasnosti se istakao Matej Krišan koji je tokom plej–ofa lige i završnice na Zlatiboru na šest mečeva dao 19 golova.
– Turnir je sjajan, ima mnogo dece i držimo se tokom celog dana na takmičenju i u slobodno vreme. Došli smo do četvrtfinala, žao mi je što nismo osvojili medalju, ali smo mnogo postigli i samim plasmanom na završnicu državnog prvenstva – ističe Matej Krišan (Sporto 2011).
Kod generacije 2010. Sporto je učešće završio u četvrtfinalu. Od ekipe koju vodi trener Vladimir Vorgić bolji je bio Derbi iz Novog Sada (1:2). Dečaci i devojčice 2009. godište vodili su veliku bitku do samog kraja. Sportovci su poraženi u osmini finala od FK Lanosa iz Beograda (2:0). Škola fudbala OŠ „Žarko Zrenjanin” je u nadmetanju generacije 2008. izgubila u osmini finala od FK Arena sport (0:3). OFK Klek je u istoj grupi takođe dogurao do osminefinala gde je poražen od Spektra iz Sombora (4:0).
Sastav „OŠ Žarko Zrenjanin” 2007. godište zauzeo je četvrto mesto. Zrenjaninci su poraženi u meču za bronzu od tima iz Užica (2:0). Sporto, koji je vodio trener Danilo Bjelica poražena je u osmini finala od tima Sport kluba 99 iz Novog Pazara nakon izvođenja penala.

Damir Petrović