GRADNJA OBILAZNICE I MOSTA NA BEGEJU: Uskoro šipovi i na desnoj obali

Gradnja mosta na Begeju, nadomak nekadašnje fabrike tepiha i silosa „Konzula“ dobro napreduje. Do sada je na levoj obali reke pobijeno pet od ukupno osam šipova, koliko će biti i s druge strane reke, a na kojima će biti sagrađen most. Kako se vidi na fotografijama fotoreportera lista „Zrenjanin“ Jovana Njegovića, radnici firme „Bauvezen“ danas su moćnim mašinama probijali i trasu buduće obilaznice, put koji će spajati Prvomajsku sa novim mostom.

Investitor je Javno preduzeće “Putevi Srbije”. Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 kilometara. Ukupna vrednost te investicije iznosi 423.172.530 dinara.

Most preko Begeja, a na ulazu u grad iz pravca Kleka, gradi se posle pauze od skoro tri decenije. Podsećamo, pre 27. godina, 1992. godine, pušten je u saobraćaj most u Principovoj ulici. Ovo će, kažu upućeni, biti deseti most preko reke ili jezera takozvane Begejske petlje. Obzirom na je usled nasipanja Begejske petlje ostao na suvom, viseći most kod benzinske pumpe NIS-a, nije na pomenutom spisku.

Z.Dedić

Snimio J. Njegović