GRADONAČELNIK PRIMIO „FANTOME”: Čičić i Pernat nezadovoljni

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je jutros Miljana Čišića i Milana Pernata (u javnosti su poznati kao članovi Pokreta ujedinjenih fantona), koji već nedelju dana štrajkuju glađu pred zgradom Skupštine grada Zrenjanina, zbog odugovlačenje sa početkom rada fabrike vode i, kako kažu, ozbiljnih sumnji u korumptivne radnje oko njenog više puta odlaganog starta.

– Štrajk glađu nema smisla jer će fabrika vode proraditi sredinom juna. Administracija na čijem sam čelu okončaće ovaj važan zadatak i građani će uskoro piti zdravu vodu. Štaviše, javnosti će biti dostupni podaci o analizi vode za piće. Uostalom, voda iz javne mreže zabranjena je za ljudsku upotrebu još 2004. godine, pa niko nije štrajkovao glađu – rekao je gradonačelnik, posle sastankla sa Pernatom i Čičićem.

– Nismo zadovoljni izjavom da građani neće biti snabdevani pijaćom vodom iz cisterni, što je drugde uobičajena praksa,. Nismo zadovoljni ni objašnjenjima o dodatnom novcu koji je dat Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija” – kažu Fantomi”.

– Neprihvatljivo je to što me optužuju zbog novca koji sam primio kao zamenik predsednika Upravnog odbora Vodovoda” u to vremem sklopljen je dobar ugovor sa renomiranom nemačkom firmom Vasertehnik” koja bi, uveren sam, odavno izgradila i pustila u rad fabriku vode – dodao je Pernat.

M. S-n.