GRADONAČELNIK ZADOVOLJAN FABRIKOM VODE: Problem slabog pritiska rešiće pumpe, postrojenje radi bez problema

Iz kabineta gradonačelnika danas je stiglo saopštenje da je dodatno povećan pritisak u vodovodnoj mreži, te da će 30 zgrada biti opremljeno pumpama čime bi se „problem pritiska rešio u potpunosti“.

– Pokrećemo postupak javne nabavke za sve neophodne pumpe i prateću opremu, grad će pronaći način da sve to finansira, i želimo da to obavimo u što kraćem roku – rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić u saopštenju.

Dodao je da problem predstavljaju gubici vode u mreži i da je dat nalog JKP „Vodovod i kanalizacija“ da se kvarovi i havarije otklone što pre.

– Postrojenje za prečišćavanje vode radi bez problema. Najvažnije u ovom trenutku jeste da Zrenjaninci imaju ispravnu vodu i da zvanično bude skinuta zabrana sa njene upotrebe za piće – poručio je Janjić, iako je u sredu, kako je obavestio „Vodovod“, došlo do havarije u postrojenju usled čega je oko 19 časova nestalo vode u gradu.

U „Vodovodu“ su za štampano izdanje našeg lista objasnili da je u proteklih sedam dana, kada je radila fabrika, pritisak u mreži bio slabiji nego inače kada vodosnabdevanje obavlja ovo javno-komunalno preduzeće.

M.M.