GRADSKA UPRAVA: Plaćanje poreza platnom karticom

Rok za kvartalno plaćanje poreza na imovinu građana je 15. novembar, a Gradska uprava obaveštava sugrađane da tu obavezu takođe mogu plaćati platnom karticom na POS terminalima Uslužnog centra Gradske uprave (Kancelarija 53). Platnom karticom mogu se plaćati i druge naknade i takse u okviru usluga Gradske uprave.
– Podsećamo da je, početkom avgusta, u cilju unapređenja elektronskih usluga lokalne samouprave, Gradska uprava grada Zrenjanina, u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, obezbedila četiri POS terminala za bezgotovinsko plaćanje usluga. Na taj način građanima je omogućeno plaćanje taksi i naknada platnim karticama dinakard, viza i masterkard – saopštili su iz Gradske uprave.
Plaćanje platnim karticama na POS terminalima na šalterima gradske uprave, gde se i podnose zahtevi, predstavljaće uštedu vremena čekanja u redovima, a povećaće i efikasnost u pružanju usluga građanima, jer se skraćuje procedura podnošenja zahteva. Jednom rečju, građanima se omogućava lakše i brže korišćenje usluga lokalne samouprave.
Korišćenje POS terminala za plaćanje, obezbediće i najniže provizije za uplate na šalterima, i to 45 dinara za iznose manje od 4.500 dinara, odnosno jedan odsto za veća plaćanja.
Sva četiri POS terminala su postavljena u Uslužnom centru Gradske uprave, na šalterima br. 1, 5, 8 i 9. Na šalteru br. 1 vrši se prijem podnesaka za Gradsku upravu, na br. 5 izdaju se izvodi iz matičnih knjiga i uverenja o državljanstvu, dok se na šalteru br. 8 primaju podnesci za Odeljenje urbanizma i Odeljenje inspekcija. Na šalteru broj 9 je lokalna poreska administracija.

L. Z.