GRADSKI ČELNICI U LAZAREVU O ONOME ŠTO SE U OVOM SELU NAJPRE MORA URADITI

Bezbednost dece najvažnija

Izgradnja sportske sale i regulacija saobraćaja sa svetlosnom signalizacijom u samom centru sela prioriteti su Lazareva za 2018. godinu. Sa tim se složio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je sa saradnicima u petak, 20. aprila, obišao ovu Mesnu zajednicu i sa predstavnicima Saveta održao radni sastanak na temu budućih infrastrukturnih radova.
– Želim da pohvalim rad Saveta MZ Lazarevo i njihove ambiciozne planove čija se realizacija uskoro očekuje. Danas smo definisali prioritete, a očekujemo da se ostvare u što kraćem vremenskom roku, najkasnije ove i iduće godine – istakao je Janjić.
Predsednik Saveta MZ Lazarevo, Radovan Tihomirović, zahvalio se gradonačelniku Janjiću na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i najavio da se novi projekti tek očekuju.
– Regulacija saobraćaja u samom centru našeg naseljenog mesta je prepoznata kao prioritet jer bi se na ovaj način bezbednost meštana, a naročito dece koja svakodnevno na putu do škole prelaze prometan magistralni put, dovela na najviši nivo – rekao je Tihomirović.
U planu je i izgradnja raskrsnice sa svetlosnom signalizacijom i priključnim saobraćajnicama i trotoarima koji će biti popločani behaton pločama.
Sastanku su prisustvovali Dragan Ćapin, pomoćnik gradonačelnika, Pero Pilipović, član Gradskog veća zadužen za resor mesnih zajednica, Goran Kravarušić, načelnik odeljenja za privredu, Dragan Kostić, rukovodilac odeljenja održavanja i zaštite puteva Novi Sad JP „Putevi Srbije”, Tomica Milin, vlasnik zrenjaninskog preduzeća „Eko gradnja”, kao i članovi Saveta MZ Lazarevo.

M. Ml.