GRADSKO VEĆE ODLUČILO: Investitorima prodato zemljište vredno 23,6 miliona dinara

Nešto više od 23,6 miliona dinara vredno je građevinsko zemljište u svojini grada Zrenjanina koje će biti prodato domaćim i stranim investitorima radi podizanja proizvodnih, odnosno proizvodno- stambenih objekata u radnim zonama „Jugoistok II B“ i „Bagljaš aerodrom“. Ukupna površina zemljišta različitog nivoa infrastrukturne opremljenosti iznosi 30.707 kvadratnih metara.

Najveću parcelu, površine 2 hektara u zonи „Jugoistok 2 B“, kupuje kineska kompanija GREEN MILES CHEMICALS iz Novog Sada koja plaća 13 miliona i 237 hiljada dinara, u štа je uračunat popust od 30 odsto – na osnovu jednokranog plaćanja. Ova kompanija proizvodi organskе fosfatе.

Na internet stranici firme nalazi se lista od pet jedinjenja organskih estara fosforne kiseline, visokog stepena čistoće. Namene su različite, između ostalog kao dodatak plasičnim materijalima radi smanjenja zapaljivosti. Saopšten je i podatak o postavljanju četiri linije od 8.000 tona godišnje.

Zrenjaninski „Mat trejd“ kupuje jedan hektar zemljišta u zoni „Bagljaš aerodrom“ za 6 miliona i 604 hiljade dinara, u šta je uračunat popust od 30 procenata za jednokratno plaćanje. Delatnost firme je održavanje i promet motornih vozila.

Agenciji za kompjuterske usluge BS Computer Saše Bajića grad prodaje dve parcele površine 521 kvadratnih metara po ukupnoj ceni od milion i 130.570 dinara.

Ognjen Rackov kupac je 2.000 kvadratnih metara zemljišta namenjenih izgradnji poslovnog i stambenog prostora – za milion i 330.000 dinara. Sa uračunatim popustom od 30 odsto.

Darko Grbušić kupac je parcele površine 386 kvadratnih metara – za stambenu izgradnju vrednosti od milion i 259.662 dinara.

Neposredno posle sednice gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da današnje odluke svedoče o interesovanju ozbiljnih domaćih i međunarodnih investitora za ulaganja u ovaj region, a rad zaposlenih u Sekretarijatu za urbanizam koji su pripremili potrebnu dokumentaciju i Komisjje koja je odlučila o ponudama investitora ocenio je kao veoma dobar.

M. S-n.