GRADSKO VEĆE PRIHVATILO PLAN REGULACIJE BUDUĆE FABRIKE AUTOGUMA: Skupština zakazana za petak u devet časova

Gradsko veće Zrenjanina usvojilo je na jutrošnjoj sednici Plan detaljne regulacije radne zone Jugoistok II A – urbanistički dokument neophopdan za podizanje fabrike pneumatika kineske kompanije Šandong Linglong” i njenih kooperanata čiji se početak gradnje očekuje u martu naredne godine.
– Javnosti je poznato je da se radi o najvećoj stranoj investiciji svih vremena u ovom delu naše zemlje, na čemu su duže vreme pregovarali najviši predstavnici dveju zemalja. Veoma sam zadovoljan radom ljudi iz Odeljenja za urbanizam gradske uprave, Javnog preduzeća za urbanizam i međuresorske Komisije za planove. Uradili su velik i složen posao, u saradnji sa relevantnim institucijama, čije su saglasnosti stigle u rekordnom roku. Već sutra u 9 časova, o ovome će odlučivati odbornici gradske Skupštine – izjavio je neposredno po sednici gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
Odluka o pristupanju Plana detalje regulacije Radne zone Jugositok II A doneta je 28. septembra prošle godine. Pozitivno je ocenjen na ranom javnom uvidu i javnom uvidu koji je trajao od 23. noembra do 23. decembra 2018. Plan detaljne regulacije je sve vreme, kao i danas dostupan na digitalnom obliku na internet adresi grada Zrenjanina.
Tokom procedure konačnog uobličavanja Plana prihvaćena je sugestija zamenika gradonačelnika Saše Santovca o potrebi izgradnje prilaznog puta, od državnog puta ka Beogradu do radne zone, a odbijena primedba NIS koja se tiče izgradnje stanice za snabdevanje gorivom, površine 3.200 kvadratnih metara.
Plan detaljne regulacije Jugoistok II A obuhvata parcela površine 104 hektara i 87,66 ara, a planski osnov mu je Prostorni plan grada iz 2015. godine.
Od infrastrukture ova površina ima obezbeđenu saobraćajnu, elektroenergetsku, elektronsku i termoenergetsku infrastrukturu. Planom su predviđene mere zaštite vazduha, voda i zemljišta.

M. S-n.