NOVOGODIŠNJI KOKTEL U SEDIŠTU OKRUGA: Dobra saradnja sa privredom, lokalnom samoupravom i medijima

– Primena Zakona o ozakonjenju objekata, jačanje elektronske uprave, učešće u radu Štaba za vanredne situacije, jačanje inspekcijskih službi i njihova koordinacija na pokrajinskom i državnom nivou, kao i početak primena mera populacione politike, bili su u centru pažnje svih službi u Srednjobanatskom upravnom okrugu. Kraj godine obeležile su akcije suzbijanja nasilja u porodiici i uspešno gostovanje u Moskvi, gde sam učestvovala na međunarodnoj konferenciji povodom 25. godišnjice osnivanja Dume Moskovske oblasti. Na konferenciji sam govorila o državnoj pomoći i volontiranju kao elementu društvenog doprinosa socijalnoj politici i zaštiti kulturnog nasleđa. Posebno ističem odličnu saradnju sa medijima, kojima sam, sa svojim saradnicima, uvek na raspolaganju.
Ovim rečima je načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, pozdravila predstavnike medija na danas održanom novogodišnjem prijemu.
Poslеnike javne reči najviše je interesovao rad inspekcijskih službi, naročito kada je reč o Veterinarskoj inspekciji, s obzirom na pojavu afričke kuge svinja u susednoj Rumuniji.
Načelnica se saglasila sa ocenom da bi otvorenost inspekcija na republičkom nivou trebalo da bude veća.
Posle ovog susreta načelnica je priredila koktel za ličnosti iz političkog, privrednog i kulturnog života Okruga.

M. S-n.