GRADSKO VEĆE USVOJILO PREDLOG BUDŽETA, SKUPŠTINA ZASEDA U PETAK

Gradski većnici su odlučili u petak, 10. decembra, da prečišćavanje otpadnih voda povere kompaniji „Begej voter” (Begej water) iz Beograda i time uđu u još jedno javno-privatno partnerstvo u komunalnim delatnostima. Isporuke vodosnabdevanja i odvođenja atmosferskih voda i dalje ostaju u nadležnosti „Vodovoda”. Pored toga, na sednici je usvojen i Predlog budžeta za 2022, kao i izveštaji o izvršenju Odluke o budžetu za 2021. godinu (januar-jun i januar-septembar).
Sednica Skupštine biće održana u petak, 17. decembra, a na dnevnom redu će biti čak 91 tačka.

BUDŽET: GOTOVO 6,4 MILIJARDE
Prošle godine u ovo vreme planirani budžet za 2021. iznosio je 4,4 milijarde dinara. U avgustu je nakon rebalansa on povećan na 6,4 milijarde. Tada je uračunat kredit od 491 milion dinara (za izradu tehničke dokumentacije za različite projekte), kao i transfer Vlade Srbije od 448 miliona za opremanje zone „Jugoistok”.
Grad bi 2022. godine u kasi trebalo da ima šest milijardi i 387 miliona dinara.
Proračun je urađen na osnovu analiza dosadašnjihprimanja i prihoda, saopštio je prvi čovek grada.
– Imali smo u vidu lokalno-ekonomski razvoj, pre svega investicije koje su u toku ili će se realizovati. Gotovo 20 procenata budžeta za 2022. otići će na investicije: infrastrukturno opremanje različitih lokaliteta, održavanje saobraćajnica, donošenje planova detaljne regulacije, izgradnju kanalizacije u nekoliko sela, bušenje bunara, završetak Gradskog stadiona (druga faza). Vodićemo računa i o ekologiji i socijalnoj komponenti – rekao je Salapura.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju