HALJINE I VENČANICE MLADOG KREATORA MILOŠA MILETIĆA

Ne treba slepo pratiti trendove: sledite svoje želje

Posle Italije, beogradskog „Fešn vika” (Fashion week), a pred odlazak u Pariz, mladi modni kreator Miloš Miletić prikazao je prošle nedelje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin” raskošne i maštovite modele iz tri kolekcije: one koju sprema za 2019. godinu, ovogodišnju i prošlogodišnju. To su haljine i venčanice, a kreirane su i krunice, kao modni detalj.
– Završio sam Fakultet za dizajn u Beogradu, a u Zrenjaninu sam upisao master studije na programu odevno inženjerstvo – kaže Miloš.- Modom se bavim deset godina. Modeli, koje sam prikazao na Međunarodnoj konferenciji posvećenoj tekstilu, su raznovrsni – upravo zbog toga što smatram da svaka žena može da ima svoj model, koji sledi njen karakter i ukus, a ne da slepo prati modne trendove. Boje su bela, jarke – crvena, plava, kraljevsko plava… Upravo je kraljevska plava neki moj izbor – tu boju vidim i kada slušam muziku i kada kreiram.
Miloš kaže da devojke nerado nose haljine i venčanice u crvenom tonu, mada je to boja koja pleni. Materijal koji je koristio su američki saten, svila, unikatna čipka, mnogo je tu ručnog rada, unikatnih modela…

M. Bečejac