HILJADU DOBROVOLJNIH VATROGASACA VOJVODINE U ZRENJANINU: Humano, brzo, spretno…

Zrenjanin je juče pokazao i da je grad vatrogasne kulture. Oko hiljadu takmičara, članova dobrovoljnih vatrogasnih društva, učestvovalo je na Gradskom stadionu na Kupu Vatrogasnog saveza Vojvodine, čiji je organizator Gradski vatrogasni savez, uz podršku Grada Zrenjanina. Takmičenje je  organizovano prvi put, u okviru 32. „Dana piva“. Nadmetali su se pioniri, juniori i seniori. Povremeno je padala kiša, ali to nije smetalo dobrovoljnim vatrogascima da pokažu koliko su spretni, i brzi, ali i kako umeju da se druže, posvećeni humanitarnim aktivnostima.

Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Nakon što mu je predsednik Gradaskog vatrogasnog saveza Dragan Ćapin predao raport, oni su zajedno sa Draganom Jajićem, sekretarom Gradskog vatrogasnog saveza i predsednikom Vatrogasnog saveza Vojvodine pozdravili vatrogasni ešalon takmičara.

– Zadovoljstvo mi je što s eovako značajna manifestacija održava baš ovde u Zrenjaninu – rekao je Janjić. – Naša profesionalna jedinica ima izuzetne rezultate  I znam koliko je požara sprečila, ali pravovremenim reagovanjem  I ugasila kada do njih dođe. Puno se ulaže u dobrovoljna vatrogasna društva  I zato mi je izuzetna čast što se upravo ovakva velika manifestacija održava u našem gradu.  Profesionalci I dobrovoljci su an istom zadatku.

Dragan Jajić je uručio Janjiću Zlatnu plaketu Vatrogasnog saveza Vojvodine za doprinos razvoju vatrogastva.

rsz_113 rsz_1114

– Želim da  se zahvalim lokalnoj samoupravi na ukazanoj pomoći I podršci, pre svega, gtradonačelniku Čedomiru janjiću , zbog izuzetnog doprinosa I pomoći I predsedniku Grdaskog vatrogasnog saveza Draganu Ćapina. Želim da pokažemo da Grad zrenjanin može da bud edomaćin jednom ovakvo velikom međunarodnom trakmičenju  Naredbne godine ćemo konkurisati za organizovawer držabvnog prvenstva a zatim i održavanje CTF takmičenju

Kako kaže Dragan Ćapin, u Gradu Zrenjaninu imamo 23 Dobrovoljna vatrogasna društva.

rsz_119 rsz_102

– DVD funkcionišu, imaju svoje domove, opremu, vozila, i malo ko u Srbiji može da se pohvali da ima takvu opremu i tako zavidan nivo vatrogastva kao mi u Zrenjaninu – istiće Ćapin. – Ovo je, nakon gotovo dve decenije, prvi susret vatrogasaca Vojvodine koji organizuje zrenjaninski Savez.

Sponzor pehara i medalja je Dejan Ilić, vlasnik firme Rasel d.o.o. iz Kraljeva, koja se bave prodajom i ugradnjom visokokvalitetnih sistema za otkrivanje i gašenje požara.

rsz_24 rsz_27 rsz_29 rsz_20

B.J. 

FOTO: Aleksandar Blanuša 

(Opširnije u pisanom izdanju).

POBEDNICI

U konkurenciji pionirki prvo mesto u zauzele devojčice DVD Uzdin, drugo DVD Žabalj, a treće Novo Miloševo. Najbolji su bili pioniri DVD Mokrin, zatim DVD Novo Miloševo a potom DVD Kać. U konkurenciji juniorki najbolja je ekipa DVD Bački Breg, druga DVD Aleksandrovo a treća DVD Srpska Crnja. Najsupešniji su bili juniori DVD Petrovaradin, drugi su iz DVD Mužlja a treći iz DVD Klek. U konkurenciji seniorki klasa A prvo mesto je osvojila ekipa DVD Mužlja, druga je DVD Kisač. Seniori klase A su najsepešniji,  DVD Petrovaradin drugo DVD Stapar a treće DVD Uzdin. Seniori klase B su prvi DVD Mihajlovo, drugi DVD Mužlja a treći DVD Kikinda.