HITNO ZASEDANJE LOKALNOG PARLAMENTA, OPOZICIJA NEZADOVOLJNA

Trideset hiljada kvadrata u Ečki na prodaju

Sazvana zbog hitnosti realizacije investicija, četvrti put u ovom sazivu, 13. sednica Skupštine grada održana je u utorak, 21. septembra, u Kulturnom centru. Predloženi dnevni red od pet tačaka nije pretrpeo dopune niti izmene. Odbornici su razmatrali odluke na koje je dan ranije saglasnost dalo Gradsko veće. One se odnose na donošenje Plana generalne regulacije Ečke i izmenu i dopunu Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Zrenjanina za 2021.
Skupština je potvrdila i mandate novih odbornika Marka Dupljanovića i Branke Vlaisavljević. Izabrani su umesto Vojislava Arsenova i Nemanje Milinkovića, koji su podneli ostavke nakon izbora za člana Gradskog veća, odnosno direktora JKP „Čistoća i zelenilo”.
Na sednici je usvojen predlog izmene i dopune Programa otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini kojim će parcela od blizu 30.000 kvadratnih metara u Ečki biti ponuđena na prodaju. Prema rečima Saše Santovca, zamenika gradonačelnika, već naredne srede očekuje se raspisivanje novog oglasa za otuđenje gradskog građevinskog zemljišta.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju