HORU „PANONIKA” SREBRNA DIPLOMA IZ HERCEG NOVOG: Za uspeh treba mnogo truda i rada

Na 5. Međunarodnom festivalu horova koji je održan u Herceg Novom od 20. do 21.septembra, mešoviti hor „Pannonica“ iz Zrenjanina osvojio je srebrnu diplomu. Takmičilo se 14 horova u dve kategorije, a „Pannonica“ se takmičio u B kategoriji – horovi odraslih, sa horovima iz Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije. Nastupio je na svečanom otvaranju Festivala u revijalnom delu. Utiske je prenela dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

– Mnogo truda i rada smo uložili u pripreme za ovo takmičenje i sa velikim uzbuđenjem ga očekivali. Prezadovoljni smo nastupom i osvojenom srebrnom diploma kao i pozitivnom kritikom četvoročlanog žirija iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Ukrajine. Pohvalili su naš program, odličnu komunikaciju dirigenta i hora kao i strujanje pozitivne energije koja se osetila prilikom nastupa. Uputili su nam i konstruktivne savete kako bi naše pevanje podigli na još bolji nivo. Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa ovim horom, na probama ozbiljno vežbamo ali uvek pronalazimo vremena i za druženje i zajedničku zabavu. Postali smo prijatelji i jedna velika horska porodica. Odlazak na takmičenje je bio odličan cilj i motivacija da stremimo što kvalitetnijoj izvedbi – rekla je Zorica Kozlovački.

Na takmičenju su se predstavili sa pet kompozicija, a svaka je bila stilski i tehnički drugačija. Kao solisti nastupili su: Vilma Dutina, Marija Aleksić, Tatjana Ivanica, Milan Jokić i Darko Popov. Stalni klavirski saradnik od osnivanja hora je Aniko Gardinovački. Sa horom su nastupili i Gorana Aćimović, Tatjana Ivanica, Jelena Vukas, Gordana Nepergaća, Vilma Dutina, Marijana Žarevac, Sanja Mošorinski, Milana Mijatov, Ljiljana Spariosu, Milica Spajić, Marija Aleksić, Ivana Sakač, Tatjana Markov, Ljiljana Dimić, Vesna Goršćak, Katarina Goršćak, Maja Momirov, Marina Nikolin, Igor Bijelis, Norbert Nehez, Zvonko Romac, Dejan Amzirkov, David Šarvari, Milan Jokić, Milan Zotović, Darko Popov, Zlatibor Stamenković, Goran Mišković i Milan Milanov.

– Naš horski simbol – papirni brodić konačno je zaplovio put pravog mora i donosimo najlepse utiske iz Herceg Novog. Divno smo se družili i stekli nezaboravne uspomene koje će podstaknuti ansambl na nove uspehe. A simbol našeg imena zelena detelina – trifolia pannonica donela nam je veliku srecu da ovo putovanje ostvarimo i uzivamo u njemu – kaže Kozlovački

M.Ml.

Foto: Arhiva hora „Pannonica”