HUMANITARNA AKCIJA VOJSKE SRBIJE „HUMANOST NA DELU”: Pomoć za dve porodice u Belom Blatu

Porodicama Belja Jana i Pavela Hromčika iz Belog Blata pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanina uručili su danas pakete pomoći i bonove za kupovinu u prodavnicama „Gomeksa”.

vojska 011_resize

Radi se o akciji „Humanost na delu”, koju po peti put organizuju i za koju najveći deo novca za kupovinu potrebnih stvari izdvajaju pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije. Svaka od pomenutih porodica dobila je po 100 kilograma hrane i 120 kilograma sredstava za higijenu – dar Komande za razvoj Banatske brigade, dok je Gradska uprava finansirala bonove za kupovinu u „Gomeksu” u vrednosti od po 20 hiljada dinara.

Akciju je pomogla je firma „Beo pet” Milorada Dostanića.

Crveni krst je porodicama Belja i Hromčik donirao mesečnim paketima hrane, odećom i obućom.

Kako nas je izvestila Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta u Belom Blatu ove pakete prima još osam porodica.

Akcije „Humanost na delu” je projekat civilno vojne saradnje koju smo započeli 2016. godine. Akcije su održane u Knićaninu, Tarašu, Međi, Orešcu kod Vršca i, evo sada, u Belom Blatu. Izbor porodica kojima ćemo pomoći izvršili smo sami, kao nosilac i pokretač akcije, razume se uz saradnju sa Centrom za socijalni rad i gradskom upravoom. Radi se o porodicama sa više dece koje ne primaju redovnu socijalnu pomoć, ali su ipak u stanju socijalne potrebe – kaže major Rade Daljević.

Jan Belja živi u izuzetno teškim uslovima sa troje dece iz prvog braka koje je majka napustila i jednim detetom iz drugog braka. Pre nekoliko godina izgorela mu je kuća i sada gradi novu. Socijalnu pomoć ne prima, pošto ima nešto zemlje i stoke. Pavel Hromčik je udovac, dijabetičar, zaposlen u „Matijević agraru” kao traktorista i mehaničar. Ima dvoje dece koja pohađaju osnovnu školu.

M. S-n.

vojska 006_resize

vojska 004_resize

vojska 003_resize

vojska 008_resize

vojska 012_resize