HUMANOST NA DELU: Pomoć za tri socijalno ugrožene porodice u Tarašu

Trima porodicama iz Taraša u stanju socijalne potrebe: Stojkov, Marinkov i Miletić u četvrtak po podne uručeni su paketi sa hranom i sredstvima za higijenu koje su donirali pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade Vojske Srbije, Kancelarije za smanjivanje siromaštva i socijalno uključivanje i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Ove tri porodice dobile su i vrednosne bonove od po 15.000 dinara za kupovinu u marketima „Persu“.

Radi se o nastavku akcije „Humanost na delu“, u okviru koje su pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade do sada pomogli većem broju porodica u Međi, Orešcu kod Vršca i Knićaninu.

Sa članovima tri pomenute porodice razgovarali su starešina Rade Daljević, predsednica Crvenog krsta Zrenjanina Aleksandra Tanasijević, načelnica odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i direktorka Centra za socijalni rad u Zrenjaninu Olivera Lisica. Bilo je reči i o drugim oblicima pomoći ovim porodicama, prvenstveno subvencionisanjem autobuskih karata za decu koja pohađaju srednje škole u Zrenjaninu.

M. S-n.

Foto: Jovan Njegović Drndak