Sledi proširenje istrage u aferi „izvršitelj“?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjaninska policija, uz punu podršku ovdašnjih tužilaštava, proteklih nedelja sprovela je nekoliko brilijantnih akcija! Mnoge sugrađane je nedavno zabrinulo ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja kojim se raspiruje nacionalna, rasna i verska mržnja i netrpeljivost. U rekordnom roku, zbog uznemirenja javnosti, policijski operativci su identifikovali lice za koje se sumnja da je autor nečastivih napisa. Protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava u redovnom postupku.
Žalosno je što pojedini sugrađani koriste nevolju migranata kako bi zgrnuli ekstra dohodak! Ovih dana smo svedoci akcije nadležnih državnih organa koja je rezultirala, između ostalog, hapšenjem dvojice Zrenjaninaca koji su u neljudskim uslovima (kombi bez sedišta i prozora) prevozili nevoljnike sa Bliskog istoka, među kojima je bio i jedan desetogodišnjak!
Veliku pozornost javnosti je privukla i akcija „izvršitelj“. Mnogi su odahnuli nakon privođenja samo trojice osumnjičenih. Međutim, prema nezvaničnim saznanjima, očekuje se proširenje istrage, budući da se mreža zloupotrebe položaja i uticaja širi na brojne društvene strukture.
Uvažavajući sve navedene aktivnosti, nužno je izraziti pohvalu na rad policijskih službenika u Zrenjaninu! Očito njihov požrtvovan i savestan rad predstavlja jedan od ključnih faktora mirnog sna naših sugrađana.