IN MEMORIAM: Milan Čežek

Posle teške bolesti danas je u 67. godini preminuo Milan Čežek, predsednik Opštine Zrenjanin u periodu 2000 – 2004. godine.

Čežek je rođen 22. oktobra 1955. godine u Beloj Crkvi. U Zrenjaninu je završio osnovnu, srednju i višu mašinsku školu, a 1980. diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu – smer Informatika.

Iste godine zapošljava se u računskom centru IPK „Servo Mihalj”, na mestu projektanta informacionih sistema. Od 1994. godine bio je zaposlen u zrenjaninskom preduzeću „MPA -informatički inženjering”, a nakon petooktobarskih previranja i promena, kao odbornik Skupštine opštine i član Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), 10. oktobra 2000. godine izabran je na mesto predsednika Opštine Zrenjanin.

Član LSV bio je od maja 1997. godine  do septembra 2004. godine, kada postaje član Demokratske stranke.

Po okončanju mandata na mestu predsednika Opštine Zrenjanin, odlazi na mesto pomoćnika Pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine, a potom i na funkciju pomoćnika direktora Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine. U tom svojstvu bio je redovan učesnik manifestacije „Evropsko selo” u Zrenjaninu, čiji je jedan od pokrovitelja bila upravo ta pokrajinska institucija.

Bio je i Predsednik Saveta Pokrajinske vlade za korišćenje biomase i otpada u energetske svrhe na teritoriji Vojvodine, član gradskog veća SSSNS i predsednik Gradskog odbora samostalnog sindikata radnika zaposlenih u bankama, osiguravajućim društvima i drugim finansijskim organizacijama Novog Sada.

Penzionisan je oktobra 2020. godine. Za sobom je ostavio suprugu, sina i ćerku.

Vreme i mesto sahrane Milana Čežeka biće naknadno objavljeni.

Izvor: sajt Grada