În perioada 22 – 25. Februarie la Belgrad a avut loc TârgUL internațional de turism

„Balta Regală” un loc turistic interesant pentru copii

Cel de-al 41-lea târg internațional de turism a avut loc la Belgrad în luna februarie sub sloganul „Vara este mai aproape decât ce credeți”. Târgul a fost deschis de către Ministrul Comerțului, Turismului și Telecomunicații Rasim Ljajic, Serbia iar celor prezenți s-au adesar primarul Belgradului, Zoran Radojicic, și ministrul al turismului Nikolina Angelkova, din Bulgaria, țara care în acest an afost partener al târgului.
Orașul Zrenjanin și acest an, în mod tradițional, pe un stand separat, a prezentat potențialul și oferta turistică. Orașul Zrenjanin nu are munți, mare sau un lac însă poate organiza manifestre, everiment turistic în durată de șapte zile, care vizitează o jumătate de milion de vizitatori, a menționat, primarul orașului Zrenjanin, Čedomir Janjić. Vizitatorii orașul Zrenjanin, cu excepția gastronomie și ospitalități, în evidență este arhitectura orașului din secolul al 19-lea, evenimente turistice dar și destinații precum Castelul Ecica, Băile Rusanda, dar și Rezervatul Natural „Stari Begej – Carska Bara” / „Balta Regală”. Potențialul turistic a fost prezentat la standul Organizației turistice a orașului, printre care o ofertă interesantă a avut rezervatul natural „Balta Regală”.

MF3-1119

„Balta Regală” este situată la 17 km sud de Zrenjanin și aproximativ 2 km de drumul principal Zrenjanin-Belgrad, și ocupă o suprafață de aproximativ 1.600 de hectare, a spus Deliana Secoșan,referent pentru protejarea medijului. Valoarea specială naturală a complexului de iazurilor imperiale și a râului Beghei face un mosaic de apă, iarbă și vegetație forestieră, precum și o diversitatea a speciilor, în care ocupă locul central numărul bogat de păsări specifice din lume.
– În zona au existat mai mult de 250 de specii de păsări, inclusiv rarități reale – exemplare din speciile pe cale de dispariție, de stârci, cormorani, grebes, rațe, specii de plante interesante, rare și periclitate, precum nuferi alb și galben și orhidee mlăștinoase, în timp ce zona din jurul bazinului acoperit cu plantații întinse de salcie și plop, a spus Deliana. În continuare a menționat cu venirea primăveri din nou se oferă excursia cu barca dar și plimbarea pe calea sănătăți precum și un program menit pescuitorilor.
Vizita acestui loc turistic poate fi deosebit de interesant pentru copiii de vârstă școlară elementară, deoarece aceștia pot trăi și învață despre tot felul de plante și animale tipice acestui loc.

M. V.