ÎNCĂ O GENERAŢIE A TERMINAT ŞCOALA GENERALĂ

Bucuria este comună pentru elevii de clasa a VIII-a
Elevii care au terminat clasa a VIII-a au celebrat, vinerea trecută, ,,micul bacalaureat“. În incinta şcolii, care a fost deosebit de frumos decorată, a avut loc o serbare festivă, la care au fost prezenţi profesori, părinţii elevilor şi angajaţii şcolii, dar şi alţi săteni care au venit să-i urmărească pe micii absolvenţi. În public au fost şi elevi din alte clase.
Urmând tradiţia anilor trecuţi, la începutul programului cei 19 absolvenþi din clasele a VIII- a1 şi a VIII a2 au coborât scările, fiecare cu perechea lui din clasă. Au urmat recitări, cântece şi dansuri. Elevii au mulţumit dirigintelor Marija Pejić şi Sandra Popov, precum şi învăţătoarelor Violeta Paunescu şi Brankica Ristin pentru anii petrecuţi împreună şi tuturor profesorilor pentru cunoştinţele transmise. Dirigintele s-au adresat elevilor cu alese cuvinte. Discursul a fost emoţionant, aşa că au căzut şi câteva lacrimi de despărţire. Fiecare elev a fost prezentat prin succesul obţinut şi diplomele speciale, după care au fost proclamaţi deţinătorii diplomei „Vuk Karadžić“ şi şefii de promoţie: Teodor Dejan din clasa VIII – 1 şi Marian Popi din clasa VIII-2. Sportivul generaţiei este Cristina Ocolişan din clasa VIII-1. Toţi au primit diplome şi cărţi valoroase.
Directoarea şcolii Norica Raşa i-a felicitat pe elevi şi le-a urat succes la examenul final şi în viitor.
Programul festiv s-a terminat cu un dans cu părinţii. Fetele au dansat cu tăticii, iar băieţii cu mamele.
Petrecerea a continuat la şcoală, elevii veselindu-se, dansând şi cântând împreună. La organizarea acestei petreceri de despărţire au ajutat părinţii şi, bineînţeles, şcoala.
În celelalte trei unităţi şcolare afiliate centrului şcolar „Sfântul Sava“ din Jitişte, festivitatea a avut loc sâmbătă, 4 iunie. Partea festivă s-a desfăşurat în fiecare şcoală aparte, adică în şcolile din Ravni Topolovac, Banatski Dvor şi Jitişte. Petrecerea a fost comună pentru cele trei şcoli şi a avut loc la şcoala generală din Jitişte. Anul acesta, Centrul Şcolar „Sfântul Sava“ se poate lăuda cu 64 elevi care au terminat cu succes clasa a VIII -a.
Este o generaţie de exemplu şi îi dorim mult succes pe viitor!
F. RAŞA