INKLUZIVNE IGRE BEZ GRANICA: Navijajmo jedni za druge

Đaci iz 11 gradskih osnovnih škola, Predškolske ustanove kao i iz Osnovne i srednje škole „9. maj“ danas su nastupili na tradicionalnim Inkluzivnim igrama bez granica pred prepunim tribinama Kristalne dvorane, na kojima su njihovi vršnjaci glasno navijali i mahali zastavicama. Ovu zvaničnu gradsku manifestaciju od 2010. godine organizuje OSŠ „9. maj“.

– Srećni smo jer nas je ove godine još više nego inače, ima preko 1.000 dece u hali! Došli su nam i dragi gosti, navijači iz okolnih mesta. Svi smo se skupili da se učimo toleranciji i da budemo ravnopravi. Jako je važno da naučimo šta je fer-plej i da navijamo jedni za druge. Deca se raduju ovoj manifestaciji, još ranije su počela da se pripremaju i jedva čekaju početak decembra – kazala je Snežana Vukić, direktorka Osnovne i srednje škole „9. maj“.

Otvaranju Inkluzivnih igara prisustvovao je i među mladima popularni jutjuber Jaserštajn (Milan Inić), koji je svim učesnicima poželeo puno sreće.

Grad Zrenjanin se ponosi ovom manifestacijom, istakao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, koji je rekao da će lokalna samouprava nastaviti da podržava ovakve aktivnosti sa ciljem da sva deca imaju ista prava i da se zajedno takmiče i druže.

Glavni sponzor Inkluzivnih igara bez granica već više godina jeste firma „Gomeks“, a izvršni direktor ove kompanije Dragan Ranisavljević pozdravio je sve mališane, dodavši da se pravo dete prepoznaje u igri.

Na Inkluzivnim igrama učestvovali su u i članovi Kluba za osobe sa intelektualnim teškoćama „Hendi sport“, kao i Školice sporta „Čigra“.

Moto ovogodišnjih Igara je „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“.

M.M.

Foto: Jovan Njegović Drndak