„Inkluzivne igre bez granica” otvorila Ivana Španović

Pod sloganom „Kad granice ne postoje, igramo se mnogo bolje“, u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu danas su održane šeste „Inkluzivne igre bez granica“. Organizator je Osnovna i srednja školа „9. maj“ za decu sa posebnim potrebama, a Igre je otvorila naša proslavljena atletičarka Ivana Španović.
Ove igre, jedinstvene u Srbiji, koje je u Osnovnoj i srednjoj školi (OSŠ) „9. maj“ pre šest godina osmislila i realizovala Danijela Vujović (nastavnica u ovoj školi), prevazišle su dosadašnji okvir i po prvi put ponele naziv zvanične gradske manifestacije.
Ističući da su Igre kruna kojom se završava godina, Snežana Oluški Vlačić, direktorka OSŠ „9. maj“ je pozdravila goste, kao i predstavnike svih 11 škola i Predškolske ustanove koji su učestvovali, ali i prijateljie koji pomažu manifestaciju i rad škole već niz godina. A to su, osim Grada Zrenjanina, još kompanija „Gomeks“, „Top Ton“, „Digital stil“, Agencija „Farkaš“ i mnogi drugi.
Prisutne su, osim Ivane Španović i Snežane Oluški Vlačić, pozdravili i gradonačelnik Čedomir Janjić te finansijski direktor „Gomeksa“ Dragan Ranisavljević.
– Presrećna sam što sam danas ovde i što mogu da podržim ovu manifestaciju, pogotovo što sam bila uz mališane i kada su organizovane prve „Inkluzivne igre bez granica“. Drago mi je što su me pozvali, nisam želela da propustim ovu divnu atmosferu. Jedno veliko bravo za Grad Zrenjanin i Osnovnu i srednju školu „9. maj“ kao i za sve one koji su bili uključeni i pomogli Igre – rekla je Ivana Španović.
S.V.

inkluzija-010_ inkluzija-009_ inkluzija-008_ inkluzija-007_ inkluzija-006_ inkluzija-005_ inkluzija-004_ inkluzija-003_ inkluzija-002_