INVESTICIJA VREDNA DVA MILIONA DINARA: Kompanija „Persu“ nastavlja saradnju sa Kulturnim centrom.

U okviru partnerstva sa Kulturnim centrom Zrenjanina, trgovinski lanac „Persu“ uložiće 2 miliona dinara u razvoj ovog za Grad značajnog objekta, a u sklopu projekta kampanje „Naše, nama vredno“. Isti iznos uložiće i lokalna samouprava, te će ukupna investicija iznositi 4 miliona dinara. Ovo je potvrđeno partnerskim ugovorom koji su danas u multimedijalnoj sali gradske kuće potpisali Darko Bjeloglav, direktor trgovinskog lanca „Persu“ i Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanin, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića.

– Na samom početku moram da kažem da naša kompanija spada u red retkih, društvenoodgovornih firmi koja ume da prepozna potrebe lokalne zajednice, spremni smo da ulažemo u njihov razvoj i poboljšamo uslove rada koliko god je to moguće. Prepoznali smo da je Kulturni centar grada Zrenjanina pravo mesto gde bi trebali pružiti pomoć kada je u pitanju infrastruktura i drugi programski projekti. Stoga smo se odlučili da investiramo dva miliona dinara i to je ovom sporazumom i potvrđeno – izjavio je Bjeloglav i naveo da je ovo jedan od načina da se zahvale sugrađanima na ukazanom poverenju.

DSC_0223

Goran Marinković je dodao da će ova investicija omogućiti Kulturnom centru da osnaži svoju ulogu i time doprinese poboljšanju društvenog i kulturnog života grada.

– Kulturni centar zadnjih godina pokušava da svojim radom, zalaganjem i kvalitetnom programskom šemom opravda poverenje građana. Nadam se da smo u tome uspeli, a u prilog ovome naveo bih podatak da je u prethodnoj godini ovu ustanovu posetilo preko 110.000 posetilaca. To znači da je skoro svaki građanin barem jednom posetio ovu značajnu ustanovu. Kompaniji „Persu“ se najiskrenije zahvaljujem na pomoći i podršći, kao i Gradu Zrenjaninu – izjavio je Marinković.

Gradonačelnik Čedomir Janjić pohvalio je saradnju ova dva sektora

– Ovo je važan momenat za dalji razvoj našeg grada i dobar primer kako javni i privatni sektor mogu da sarađuju na opštu dobrobit svih građana – rekao je Janjić.

M.Malbaški

Foto: Jovan Njegović Drndak